Open plaatsen

Stage

Beste, stagiair(e)s

Graag verwelkomen we jou om samen met onze opvoeders enkele stappen te zetten in de wereld van onze bewoners.

WAT JE KAN VERWACHTEN OP STAGE?

Je zal instaan voor verschillende aspecten in zowel leefgroep – als atelier werking.
Dit gaande van ’s morgens wekken, badkamerbegeleiding, verzorging, maaltijdbegeleiding, huishoudelijke taken,etc. in de leefgroep, maar ook een zinvolle dagbesteding begeleiden in de atelier werking waarin jouw ideeën zeker een plaats kunnen krijgen.
Deze atelier werking gebeurt zowel in huis (bv.: houtbewerking, handwerk, decoratie, snoezelen, redactie, bakkerij, expressie,…) als buitenshuis. We vinden het namelijk belangrijk om de inclusie in de maatschappij te blijven bevorderen. (bv. Fitness, zwemmen, naar de markt gaan, sportdagen, activiteiten van andere voorzieningen, bustoer om enkele bewoners naar huis te brengen of op te halen na het weekend,…).

Ons multidisciplinair team zal jou niet enkel begeleiden in bovenstaande praktische zaken, maar ook jouw taken voor school zullen nagelezen en bijgestuurd worden waar nodig.

VOOR WIE?

Voor stages orthopedagogie werken we al enkele jaren nauw samen met volgende scholen ( AP Hogeschool, Moretus Ekeren, KTA Brasschaat, HBO 5, Sint Maria, KdG). Ben je dus van deze school aarzel zeker niet om een aanvraag voor stage in te dienen.

Sinds enkele jaren zijn er buiten orthopedagogie ook nog andere stagemogelijkheden:
* Enkele sociale projecten vanuit middelbare richtingen die niets met de zorg te maken hebben. Op die manier krijgen de leerlingen een kans om de zorgsector te leren kennen.

* KTA Brasschaat, stages voor de (groot)keuken.
* AP Hogeschool, 3de jaar studenten ergotherapie of kinesitherapie.

HOE?

Je stageaanvraag kan je sturen naar planning@viernotelaars.be .

Daarin geef je kort:
* uitleg over jezelf (bv.: CV met alle nodige informatie)
* van welke school en schooljaar je bent

* voor welke periode je een aanvraag doet
* hoeveel uur je gemiddeld per week moet doen.
Belangrijk om te weten is dat wij als voorziening minstens 19u gem./week stage hanteren om continuïteit te creëren. Moet je bv. 100u stage doen over een periode van 3 maanden, zal je toch 19u/week stage moeten doen bij ons. Wat zal resulteren in meer stage uren voor dezelfde periode. Het verleden heeft ons reeds geleerd dat MEER ervaring altijd meegenomen is.

Na de stageaanvraag krijg je of je bevestiging dat je in die periode stage kan komen doen bij ons of reactie dat we jammer genoeg geen plaats ter beschikking hebben voor jou. Dan duimen we zeker mee voor een andere fijne stageplaats.

Als je bij ons je stage kan doen, zullen we samen een datum zoeken voor een eerste contact op de stageplaats waar we de nodige administratie doen, uitleg geven over de werking en een rondleiding geven.

Hopende hier genoeg informatie mee te hebben verschaft, kijk ik uit naar jouw stageaanvraag.

Groetjes, Stijn