Open plaatsen

Aanbod

Wonen – werken – vrije tijd

Wonen: Ons gebouw bestaat uit een woon- en werkgedeelte, gescheiden door een centrale gang, die tevens dienst doet als ontmoetingsruimte.

In het woongedeelte ( gelijkvloers) zijn er 4 huiskamers of leefgroepen van 7 of 8 bewoners, elk gekenmerkt door een eigen kleur ( geel, blauw, groen en rood) die de eigenheid van elke leefgroep benadrukken.

Er zijn 5 grote zorgkamers op het gelijkvloers voorzien voor bewoners met medische, fysieke of mobiliteitsproblemen. Deze hebben een aangepaste badkamer met eigen sanitair.

De overige kamers zijn op de eerste verdieping. Deze zijn per huis via de trap of centraal via een lift te bereiken.
Iedere bewoner heeft de mogelijkheid deze in te richten volgens eigen smaak d.m.v. de kleur van de muren te kiezen, foto’s, tekeningen of muurstickers te bevestigen, etc.

In het werkgedeelte vinden we de ateliers, de verschillende diensten (zoals administratie, kiné , ergo, de centrale keuken, technische lokalen) en een polyvalente zaal (sportzaal) terug.

Onze bewoners kunnen tevens gebruik maken van de zeer ruime tuin (met omheinde vijver) om te vertoeven. Wij zetten hard in om via de leefgroepswerking het welzijnsgevoel van onze bewoners te vergroten. Zij doen hier allerlei huishoudelijke activiteiten zoals het onderhouden van de leefgroep, kledij opplooien, bedden opmaken, enz. Na de dagactiviteit beschikken zij over vrije tijd die ze kunnen doorbrengen in de leefgroep waarbij ze tv kunnen kijken, muziek beluisteren, boekjes lezen, kaarten, enz.

Werken: aan de hand van een gestructureerd programma worden een aantal zinvolle activiteiten aangeboden.

In de knusse en aangename creatieve ateliers zoals handwerk, decoratie, houtbewerking en kaarsen mogen onze residenten zich uitleven met allerhande materialen. Sommige van deze werkjes worden te koop aangeboden op jaarlijkse terugkerende activiteiten (bv.:Vlaemsche kermis).

Vormende activiteiten zoals het onderhouden van schoolse kennis in de redactiegroep, zorgen ervoor dat de ‘verstandelijke’ talenten ontwikkeld worden (of niet stagneren).

Sfeervolle activiteiten zoals snoezelen, het toneelatelier en de marktgroep zorgen voor een leuke afwisseling.

Sportievelingen leven zich uit tijdens netbal, zwemmen, fitness en bowling.

Meehelpen in de keuken of heerlijke gerechten maken in de bakkerij ronden het aanbod af. 

Vrije tijd: wij besteden heel wat aandacht aan ontspanning, zowel binnen als buiten de voorziening, wat integratie bevorderend werkt.

De Vier Notelaars biedt haar bewoners elk jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een kamp waarbij het aanbod wordt afgestemd op hun interesses en mogelijkheden.

In het weekend staan er regelmatig uitstapjes op het programma. Onze bewoners doen ook mee aan allerhande activiteiten zoals petanque tornooien, cinema bezoek, toneelvoorstellingen, kinderboerderij bezoekjes, …) .

Zelf organiseren wij jaarlijks een nieuwjaarsdrink voor familie en vrijwilligers, een Quiz, een Vlaemsche Kermis, een eetfestijn en een halloweenfuif (met andere voorzieningen) waar vele bewoners telkens hard naar uitkijken.